Poistu!

Mistä duo on saanut alkunsa ja keitä te olette?

Poistu! sai alkunsa, kun kaksi hieman ehkä turhautunutta muusikkoa, Tuuli, taiteilijanimeltään Alga Napalm sekä Mikko, taiteilijanimeltään Rudolf Näkkileipä päättivät ruveta työstämään musiikkia yhdessä. Ensimmäinen single ”Paranormal Activity” ilmestyi huhtikuussa 2019.

 

Mikko/Rudolf: Mulla kävi niin, että päätin ottaa aikalisän bändihommista vuoden 2019 alussa. Jotenkin olin kulkenut täyden ympyrän läpi tuolla kitaravetoisen rokin saralla jo ties kuinka monetta kertaa. Päätin, että nyt haluan tehdä jotain täysin posketonta ja hauskaa. Ilman isoja bändejä ja niiden ympärillä pyörivää toisinaan sangen raskassoutuista auraa. Ja onneksi löysin Tuulin. Pyöriteltiin ja palloteltiin kaiken maailman ideoita. Täysin kreisejä ja hulvattomia juttuja. Päätettiin, että tehdään musaa, jossa ei ole mitään Ei Ei -juttuja. Ekaksi keksittiin hassut taiteilijanimet. Päätettiin, että tämä ei ole mitään pönöpönö -hommaa vaan hauskaa ja huoletonta musiikin ja videotaiteen tekemistä ilman rajoitinta.

 

Tuuli/Alga: Kerran tulin Mikolle tunnustaneeksi, että mulla on seitsemän vuoden aikana kertynyt melkoisesti hävettäviä biisinpätkiä sanelimeen. Ja kaikenlaisista lähdöistä kertovia runonpätkiä. En tiedä, mikä oli se konsti lopulta, millä Mikko sai ne kaivettua minulta esille. Mutta sen jälkeen ei ole tarvinnut enää nolostella. Poistu!n yksi tunnuslause on: ”Kokeillaan!” Jos ei olisi testattu ideoita, olisi moni huutonauru jäänyt kokematta.

 

Miten kuvailette musiikkianne?

Mikko/Rudolf: Luonnehtisimme meidän musiikkia osittain kokeelliseksi elektroakustiseksi popiksi. Englanniksi laulettuna. Suomen kieli ja suomalainen kulttuuri ei puhuttele minua tipan vertaa. Meidän musiikin kuvailu tai luonnehdinta ei ole helppoa, koska ammennamme niin monesta eri lähteestä, joten jätämme sen kuulijoiden tehtäväksi.

 

Tuuli/Alga: Musiikkimme on saanut lämpimän ja yllättyneen vastaanoton, jopa ääri-kriittisessä lähipiirissä.

 

 

Mistä inspiroidutte?

Mikko/Rudolf: Elektronisesta musiikista. Olen tehnyt sitä paljon ihan omalla nimelläni ja Sado& Maso -nimisen duon kanssa. Esikuvista mainittakoon vanhat sähköisen musan pioneerit, kuten vaikkapa Karlheinz Stockhausen. Ja sitten nämä ”uuden” aallon jutut kuten Kraftwerk. 80-luvun ja 90-luvun bändeistä mainittakoon Depeche Mode. Ja lisäksi me tykätään Tuulin kanssa molemmat hirveästi David Bowien ja Iggy Popin musiikista. Kaikki nämä edellä mainitut vaikutteet kuuluvat meidän musiikissa. Toki omilla seoksilla. Kappaleiden tematiikka Poistu!:lla pyörii usein yliluonnollisten kokemusten ja henkimaailman juttujen parissa. Kieli poskessa tietenkin. Siihen vielä ripaus piiloerotiikkaa ja outoa objektiseksualismia. Teimme hiljattain uuden kappaleen nimeltään ”The Orb” ja se kertoo valopilkun ja naisen kiihkeästä seksisuhteessa. Siinä on kovan luokan objektiseksuaaleillakin hieman pohtimisen paikka. Ja sitten teimme biisin imuroinnin ja erotiikan yhdistämisestä. Ja muuta tasapainoista. Toki löytyy myös vakavia aiheita. Turhautuminen, yksinäisyys, ulkopuolisuuden tunne. Ja heti perään viestejä avaruudesta.

 

Tuuli/Alga: (kikatusta, ei lisättävää)

 

Mistä haaveilette?

Mikko/Rudolf: Mulla olisi haave, että Poistu! materialisoituisi jollain tasolla eläväksi, esiintyväksi kokonaisuudeksi. Bändistä en nyt tässä yhteydessä halua puhua. Bändit voivat olla kliseissä marinoituja ja umpitylsiä, umpikonservatiivisia riippakiviä. Sellainen tavallinen jokaisen pitserian kulmassa notkuvan bändin toiminta ei minua kiehdo viiden pennin vertaa. Haluaisin nähdä meidät jonain outona poikkitaiteellisena performanssina. Taidekonseptina tai konseptitaiteena. Valoshow, karvahattuja, hopeaglitterillä kuorrutettuja kumisaappaita, ongintaa ja timanttista musiikkia. Kova himo olisi päästä tuonne jonnekin maailmalle esiintymään. Suomi on sanalla sanoen nähty. Toki lavat on lavoja. Ihan sama minne sitä menee. Marsiin tai mihin vaan.

 

Tuuli/Alga: Minä toivon, että joku elektropopista virittyvä saisi annoksen Poistu!a Spotifyn ”Sinulle suositeltua” -listalta ja hymyilisi bussissa. Ehkä nyökyttelisi hiljaa ja katsoisi lonkeron väristä, marraskuista Suomi-maisemaa.

 

Mitä teillä on nyt meneillään?

Mikko/Rudolf: Vaikka sun mitä. Pitkäsoitto on työn alla. Menee kuitenkin vuoden 2020 puolelle, koska Tuuli katoaa ensin Siperiaan ja sen jälkeen Jenkkeihin. Uusi single ”The Orb” ilmestyy 2.11.2019. MUTTA se on ennakkokuunneltavissa Pispalan Radiossa pe 1.11. klo 18.00 Viikon Promopaketti -ohjelmassa, jossa meitä haastatellaan koko ohjelman verran. Kuuntele taajuudella 99,5 MHz tai netissä.

 

Tuuli/Alga: Katsomme edelleen suomalaisten henkiä jahtaavien ryhmien videoita Youtubesta. Inspiroidumme niistä loputtomiin. Ja jatkamme lyömätöntä ”työstetään uusia biisejä mese-kirjeenvaihdossa” -metodiamme. Sehän luonnistuu vaikka toinen olisi tahollaan.

 

Poistu! Instassa, Facebookissa, Spotifyssa. Ota haltuun.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s