Taidetta kaikille!

Kun kuvataiteilija haluaa myydä töitään, on löydettävä paikka missä ihmiset näkevät niitä. Taidegalleriat ovat taideharrastajien ja -rakastajien shoppailupaikkoja, joissa taiteilijoilla on mahdollisuus asettaa töitään potentiaalisten ostajien nähtäväksi ja saada taidepiireissä nimeänsä tutuksi. Kuitenkin taidegallerioiden vuokrat ovat kovia, ja harvoilla taiteilijoilla on mahdollisuutta vuokrata yksin, tai edes ryhmässä, galleriaa käyttöönsä. Vaikuttaakin siltä, että varsinkin kuvataiteilijoilla on vaikea saada töitään kansan keskuuteen, paikkoihin missä on ”tavallisia” ihmisiä. Olisikin hienoa, kun joskus keskusteluissa havaittu kuvataiteen korkeakulttuurimaisuus poistuisi, ja taidetta jalkautuisi gallerioista kuppiloihin.

 

Artist: Tiina Vallioniemi

 

Suomessa on paljon parannettavaa kulttuurin ja taiteen tuomisessa ihmisten ulottuville. Julkiset rakennukset, kauppakeskukset, ravintola-kahvilat, ja torit olisivat esimerkiksi paikkoja, joissa voisi esitellä kuvataidetta. On win-win -tilanne, kun taiteilijat saavat esitellä töitään, niiden elävöittäen samalla sisustusta tai katukuvaa.

Oulun kaupungilla on Luovuus+ -hanke, joka tähtää nuorten työllistymisen edistämiseen sekä luovien alojen toimintakentän vahvistamiseen Oulun alueella uusia työllistymiskeinoja kehittäen. Luova Farmi on valmennusohjelma luovista aloista kiinnostuneille nuorille, joka on osa Luovuus+  -hanketta. Luovan Farmin opiskelijat ovat kehittäneet projektin Galleria Discover, joka on aloitteville taiteilijoille suunnattu taidenäyttely Oulun keskustassa 29.11.-13.12.2019. Taidenäyttelypaikkoina on ainakin Valkea ja Pannukakkutalo, mutta myös muita kohteita, esim kahviloita, toivotaan mukaan näyttelyyn.

 

Artist: Tiina Vallioniemi

 

Galleria Discover –projektilla pyritään luomaan taiteilijoille mahdollisimman edullinen ja vaivaton taidenäyttelykokemus. Projekti hankkii tilat, hoitaa markkinoinnin, näkyvyyden sekä kaikki tuotantoon liittyvät asiat. Pääideana Galleria Discover -projektissa on madaltaa kynnystä ja yleensä mahdollistaa aloittelevien taiteilijoiden asettaa töitään esille.

Näyttelymaksu on saatu mahdollisimman alhaiseksi, jotta kaikilla taiteilijoilla on mahdollisuus lähteä mukaan. Näyttelytilat voivat pahimmillaan maksaa siis satoja tai jopa tuhansia euroja. Galleria Discover -projektissa näyttelyhinnaksi muotoutui 15 euroa eli 1 euro per päivä. Myös näytteillä olevat teokset ovat kohtuuhintaisia. Suomalaisessa kulttuurielämässä otetaan nyt tärkeitä askelia, jotta taidetta olisi mahdollisimman monien ihmisten nautittavana. Taiteilijoiden hakuprosessi on käynnissä, ja Galleria Discover -projektin Facebook -sivulla löytyy tarkemmat hakuohjeet. Vaikka projekti näyttää painottuvan kuvataiteisiin, myös muiden taiteenalojen edustusta ei ole poissuljettu.

 

Taidetta kaikille!

 

Galleria Disocver –tiimi

Nikke Launonen, Jaakko-Matti Kangas, Roosa Sarkkinen ja Reea-Ruut Niemi

 

Facebook: Galleria Discover

Instagram: galleria.discover

S-posti: galleria.discover@gmail.com

 

Artist: Tappynappy

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s