Räiskyvä Carlotta Moore

Mihin genreen kuuluvat näyttelijä Carlotta Mooren elokuvat The Contract ja The Consequense? Kauhu? Kauhukomedia? Kun katsoin elokuvat, en aluksi oikein tiennyt mitä ajatella. Kauhu- tai kauhukomedia-elokuvat eivät ole olleet minulle mitenkään läheisiä, ja muistankin vain kieli poskella tehdyn 80-luvun elokuvan Bad Taste.

Katsoin elokuvat uudestaan ja tykästyin Carlottan tapaan puhua, ja koko dadaistiseen asetelmaan. Carlottan hahmo on samaan aikaan huvittava ja vahva. Räiskyvä ja monipuolinen Carlotta Moore vastasi Viiteen kysymykseen.

 

Kuka olet?

Olen amerikkalainen näyttelijätär Carlotta Moore ja tulin Suomeen 2015 ensimmäistä elokuvarooliani varten. Viime vuonna valmistui elokuvantekijä Chrzu Lindströmin ohjaama lyhytelokuvatrilogia, joka sisältää tähdittämäni elokuvat The Contract (2015), The Consequence (2017) sekä The Congregation (2018). Asun nykyään Turussa ja teen töitä mallina ja juontajana näyttelijätyön ohella.

 

Miten kuvailet taidettasi?

Yritän potkaista eloon hahmoja käsikirjoituksesta kameran edessä siinä kun työryhmä kuolaa rivissä. Kun teen pääroolia mun pitää kantaa se leffa kiistattomalla karismallani, huumaavalla läsnäolollani ja vakuuttavalla ulosannillani. Pitää jaksaa painaa pitkää päivää, mutta kyllä mä sitä rakastan kuin pizzaa. Sitä tutustuu näissä hommissa upeisiin ihmisiin, joita on mukava ikävöidä yksin tippa linssissä hotellihuoneessa kaukaisilla festivaalimatkoilla.

 

Kuva: Stina Samsten Make up: Aarni Riitasointu

 

Mistä inspiroidut?

Mä inspiroidun elokuvista. Pidän sellaisista elokuvista, joissa on vahvoja, kauniita naisia, jotka näyttää miehille kaapin paikan. Rakastan jännityselokuvien riivaajanaisia, naispaholaisia, jotka nielevät sisuksiinsa pahaa-aavistomattomien miesten sielut. Samaistun näihin mielipuoliin vahvasti ja pidän myös elokuvista, joissa ihmiset näyttelevät eläinasuissa. Esimerkiksi Henri Xhonneuxin Marquis (1989) on tosi hauska.

 

Mistä haaveilet?

Haaveilen koiran omistajuudesta. Elokuvieni kuvauksissa mulla on ollut lämpimiä hetkiä Boy- koiran seurassa ja olen tullut siihen tulokseen, että sellainen voisi tosiaan olla paras kaverini. Mutta elämäntilanne ei nyt salli sitä. Jos hankkii koiran niin sen kanssa pitää viettää aikaa tai muuten on paskiainen.

 

 

Mitä sinulla on nyt meneillään?

Minusta tehdään kokoillan dokumenttielokuvaa, joka toivottavasti valmistuu ensi vuonna. Kamera hönkii siksi niskaani koko ajan samalla kun raadan ja kannan kotiin pekonin. Tarkoitus olisi tehdä lisää musiikkia kun ehdin ja etsin myös jatkuvasti uusia elokuvarooleja. Mulla saattaisi olla suuria asioita tarjottavana ehkä juuri sun elokuvaan, mutta mikä tahansa sonta tai sivurooli ei välttämättä kelpaa mulle.

 

Carlotta Moore Instagramissa

Carlotta Mooren haastattelu (Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival HÖFF)

Elokuvat The Contract ja The Consequence löydät Vimeo -videopalvelusta.

Artikkelikuva: Fuckery von Flesh


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s