Iris Kukka on puhjennut loistoon

Jälleen Suomessa nousee uusi artisti, joka herättää tunteita ja on omaperäinen. Hän on Iris Kukka, jonka lokakuussa ilmestyvää levyä odotan jo nyt, sen verran vaikuttava on juuri julkaistu musavideo ”Syvällinen tapaus”. Iris kertoo levyn luomisprosessin olleen tietynlainen intuitiivinen taideprosessi, johon Roni Martinin kanssa on hypätty. Iris vastasi Kulttuuriuutisen Viiteen kysymykseen.

 

Kuka olet?

Olen lauluntekijä, kirjoittaja ja runon rustaaja sekä teologian opiskelija Helsingin yliopistolla.

Miten kuvailet musiikkiasi?

Esikoisalbumi on sävellettyjä runoja. Päätin muuten tänään, että albumin nimeksi tulee ”Tunnistamaton tapaus”.  Tekstit on mun ja ollaan sävelletty yhessä tuottaja Roni Martinin kanssa käsittämättömässä flowssa muutamassa kuukaudessa tää albumi. Osan albumin biiseistä oon säveltänyt ja sanoittanut kitara kourassa. Se tulee pihalle lokakuussa 2019. Tyylilajit vaihtelee indie folkrockista Balkan rytmeihin.

Mistä inspiroidut?

Elämästä. Tää on huikee trippi, välähdys ikuisuudessa. Ei tarvii kyllä yhtään mitään hokkus pokkusta kun totuus on tarua ihmeellisempää. Ja kuinka monesta suunnasta ja etäisyydeltä voi asioita katsoa ja minkä kaiken läpi. Kaiken tän ihmettely on inspiroivaa.

Inspiroidun ihmisistä, kohtaamisista, sielun kääntämisestä ja vääntämisestä, mysteerien ratkaisusta sekä kauneudesta erityisesti. Haahuilu on tärkeää, pitkät kävelyt metsässä tai kaupungissa inspiroivat. Myös opiskelu.

Inspiroivaa voi olla myös joku typerä facebook postaus, ystävällinen ele, vittumainen tapaaminen, keikat tai joku päivän polttava poliittinen pähkinä, sananvapauden riisto, lasten leikit tai sängyllä makoilu ja kattoon katselu.

 

 

Mistä haaveilet?

En kerro. Mutta kerron, että minulla on suunnitelmia haaveeni toteuttamiseen. Se sijoittuu n. 7 vuoden päähän. On mulla lähitulevaisuudenkin haaveita, jotka myöskin kätken sisimpääni.

 

Mitä sinulla on nyt meneillään?

Nyt kuvataan vielä ainakin yksi musavideo seuraavaan sinkkuun, joka julkaistaan pe 26.7. Kokoajan teen biisejä ja kirjoitan. Ollaan pistämässä bändiä pydeen ja huima pumppu tulossa.

Olen myös juoninut, että kirjoittaisin kirjan. Se on salama proosaa ja runoja sekaisin.

 

Tulevia duo keikkoja:

31.7 @poroholma Rauma

1.8 @siuroviihde Siuro

2.8 @rantatupa Somero

3.8. @kohinabaari Numminen

11.8 @uusisauna Helsinki

24.10 @vernissakulttuuri Vantaa

 

Iris Kukka Instagram

Facebook

Juttukuvat: Nauska


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s