Tuhma Taiteilija

 

Kuka olet ja miten Tuhma Taiteilija sai alkunsa?

Olen virallisesti sanottuna 37-vuotias kuvataiteilija ja esiintyjä Espoosta. Mutta epävirallisemmin olen ronskin huumorin ylin ystävä, sanavalmis nainen, seksuaalivähemmistön edustaja ja kaikesta mahdollisimman erilaisesta kiinnostunut taiteentoteuttaja.

Taidetta olen opiskellut maalauskerhosta ihan yliopistoon asti, vähän kaikenlaisissa muodoissa koko elämäni ajan ja jatkuvasti jaksan kiinnostua asioista lisää.

Tuhma taiteilija sai alkunsa erään työkokeilun jälkeen muutama vuosi takaperin. Duunipaikka oli ahdistava ja kamala ja lompsin irtisanomaan itseni koska en vain enää jaksanut, siinä sitten kun istuin kahvilla seuraavana päivänä päätin, että omistan elämäni omanlaiselle taiteelleni ja sisällä pitkään kyteneet nallet saivat näin alkunsa. Siitä se ajatus sitten lähti ja kantaa edelleen vahvasti kokoajan enemmän ja rönsyillen uusiin suuntiin.

 

 

Miten kuvailet taidettasi?

Taiteeni on pikkutuhmaa, hillityllä tavalla herättelevää, lempeää leikkiä tabuilla ja kieliposkella tehtyä. Huumori on elämäni suola ja sitä on pakko olla ripaus kaikessa.

 

Mistä inspiroidut?

Inspiraationa minulla toimii aina ääripäät. Teos kuin teos niin siinä on jostain haettavissa kaksi vastakkaista asiaa, jossei muuten niin edes väreillä leikkien. Nalleissani kiehtoo suuresti pehmonallen ja seksifetissin tai seksuaalisuuden yhdistelmä. Se on yllättävä ja kuitenkin herättelevä tapa hellästi kertoa kuinka maailmassa löytyy erilaisuutta.

Ja toinen vahva inspiraation lähde on ihmismieli. Fetissit ilmiönä kiinnostaa ja se kuinka välillä pakonomaistakin sen toteuttaminen saattaa olla. Seksuaalisuus tai sen puute on loputtoman iso asia ammentaa aiheita.

 

 

Mistä haaveilet?

Haaveilen tottakai, että taide voisi jokupäivä olla kokopäiväinen ammatti. Haluaisin jonain päivänä vetää verkkokursseja ja tehdä taideretriittejä ympäri maailmaa ja toteuttaa omaa taidettani vapaasti. Haaveilen salaa myös ulkomailla asumisesta.

 

Mitä sinulla on nyt meneillään?

Tällähetkellä valloitan youtubea ankeilla meikkausvideoilla. Esiintyjä ja viihdyttäjä minussa kaipaa esilläoloa ja ihmisten naurattamista ja tässä roolissa saan toteuttaa myös sisäistä ääntäni joka välillä huutaa lujaa että: ”IHAN SAMA!”

Se jos saa jonkun kikattelemaan on ihan mieletön fiilis. Toinen mieletön fiilis on jos saa ihmisen ajattelemaan asioita tai jopa ihan havahtumaan. Näitä asioita toivon saavani aikaan elämäni aikana useammin.

 

 

 

Tuhma Taitelija Facebookissa ja Instagramissa

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s