Sanna Haimilan kasvokuvat pelottavat ja kiehtovat

 

Kuka olet?

Olen Sanna Haimila, Torniossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Valmistuin taidemaalariksi 2007 Imatralta Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Olen kouluttautunut myös kuvittaja-artesaaniksi.

 

 

 

Miten kuvailet taidettasi?

Taiteessani käsittelen universaaleja elämäntapahtumia henkilökohtaisista lähtökohdista. Usein teema selkityy itsellekin vasta prosessin myötä. Työskentelen intuitiivisesti, en luonnostele. Lähtökohtanani voi olla pieni aavistus ”jostain hiusmaisesta”, toisinaan käytän referenssikuvaa. Piirrän ja maalaan ajatellakseni. Teokseni ovatkin ikään kuin ajatusketjuja kiteytyneessä muodossa, valmiina laajenemaan uusiksi ajatuksiksi katsojan tulkinnan kautta.

Pääasialliset tekniikkani ovat hiilipiirustus ja öljyväri. Tällä hetkellä maalaan mieluiten pleksille sen ominaisuuksien vuoksi. Läpinäkyvyys, kiilto sekä pinnan liukkaus ja imemättömyys tukevat työskentelyäni. Pyrin yksinkertaiseen ilmaisuun ja usein teoksissani onkin vain yksi elementti, useimmiten naiskasvot. Kohteen lisäksi tärkeää teoksissani on tapa, jolla teos on toteutettu. Jokainen siveltimen veto, pyyhintä tai hiiliviiva on merkki olemassaolostani.

 

 

 

Mistä inspiroidut?

Inspiroidun jäljen jättämisestä. Voisi sanoa, että parhaimmillaan innostus on jopa lapsenomaista riemua.

 

Mistä haaveilet?

Siitä, että saan tehdä tätä työtä ilman taloudellista painetta.

 

 

Mitä sinulla on nyt meneillään?

Tällä hetkellä minua työllistävät Galleria Katariinaan  toukokuussa tuleva yksityisnäyttely Bare, kesänäyttelyt sekä syksylle on myös tiedossa taidemuseonäyttely kotipaikkakunnalleni Tornioon. Valmistelen kaikkiin omat uudet kokonaisuutensa, joten työtä riittää.

Drawing Gallery D5:ssä Kaapelitehtaalla on meneillään yksityisnäyttelyni FLOW, joka päättyy 17.1.2019. Esillä on hiilipiirustuksia.

 

 

Linkkejä:

taiko: https://taiko.fi/artists/sannahaimila

www.sannahaimila.com

Instagram @haimilasanna

https://www.kaapelitehdas.fi/tapahtumat/2018/drawing-gallery-d5-sanna-haimila


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s