Vieraskynässä levyarvio: Seksihullut – Vänrikki Stoolin seksihullut tarinat

Vieraskynässä on verkkolehti Triangelin levyarvio. Kirjoittajana Antti Sillanmäki.

 

Seksihullujen uusi albumi Vänrikki Stoolin seksihullut tarinat sisältää kolmekymmentäseitsemän minuuttia ja yhdeksäntoista kappaletta punkin ja elämän tutkiskelua monelta kantilta.

Tuohon määrään kappaleita mahtuukin melkoinen määrä eri näkökulmia. Noin minuutin mittaiset hardcore-rypistykset vaihtelevat pidempien, hieman rauhallisempien kappaleiden kanssa. Vaikutteita, jopa lähes lainoja on otettu ympäri punk-kentän, niin vanhoilta kotimaisilta nimiltä kuin vaikkapa Dead Kennedysiltäkin.

Musiikillisesti levy ei tarjoa mitään kovinkaan uutta tai ihmeellistä, perusvarmaa tekemistä se kylläkin on. Joihinkin esikuviinsa nähden välillä tietysti varmaan liiankin sujuvaa.

 

Kuva: YLE / Lauri Leskinen

 

Vuosien saatossa yhtyeen hulluus seksiä kohtaan on laantunut, ja eroottisaiheiset laulut ovat vähentyneet lähes olemattomiin. Silti, tai ehkä juuri siksi albumista tekevätkin kiinnostavan kappaleiden tekstit.

Laulaja Sirpa ja yhtyeen perustaja kitaristi-laulaja Jyrki Nissinen tulkitsevat monenkirjavia tarinoita pullonkerääjistä näkemykseen Paniikki tunnelissa -elokuvasta ja auton alle jäämisestä Pitkä kissa -nimiseen baariin.

Albumin ehdottomiin helmiin lukeutuu toisena kuultava Pulinajengi, jonka keväisestä höpöttelyseurueesta kertovan tekstin Sirpa tulkitsee äänensä äärirajoja koetellen. Hikari taas kertoo koulussa vähän heikommin pärjäävän oppilaan näkemyksen luokan menestyjistä ja opettajan suosiossa olevista oppilaista.

Kuitenkin yhdeksästätoista kappaleesta olisi voinut karsia muutamankin, nyt tuntuu että levylle on laitettu kaikki materiaali mitä vain on aikaiseksi saatu.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s