Triangeli laajentaa suomalaista musiikkijournalismia

Suomaiseen musiikkijournalismin maailmaan on ilmestynyt uusi tulokas. Verkossa ilmestyvä Triangeli on kahden Itä-Suomalaisen opiskelijan luomus, joka piti tehdä, jotta juttuja pääsee julkaisemaan itse määrittelemällään tavalla.

Triangelin jutut ovat kuvausta keikasta, levystä tai jostain muusta musiikkimaailman ilmiöstä, ei pelkästään klikkiotsikoiden sisältämää parin lauseen infoa tai uutista. Kuitenkaan tekstit eivät ole nörteille suunnattuja pienten yksityiskohtien sävyttämiä pitkiä tekstejä, vaan ne antavat hyvän yleiskuvan.

Tekijät Antti Sillanmäki ja Juho Kaasinen kertovat Triangelin muotoutuvan vielä, eikä mitään ennakkoon määriteltyjä raameja ole. Heillä on myös omat bravuurinsa tuottaa juttuja; Juho monipuolisesti tekee kaikissa kanavissa, Antti puolestaan keskittyy kynäilemään. Tavoitteita lukijamäärien tai juttujen suhteen ei ole, eli taivas on auki, ja toivottavasti Triangeli kertoo laajasti suomalaisesta musiikista.

 

Triangelin tekijät ovat antaneet kaikkensa. Juho vasemmalla ja Antti tutkii taivasta.

 

Julkaisut tapahtuvat kolmessa kanavassa, ja yksi motiiveista on marginaalien esiintuominen. Toki valtavirran ilmiöitäkin kuvataan, mutta molemmat tekijät nostavat inspiraation lähteeksi soittolistojen ulkopuolella olevat artistit. Pienissä artisteissa on paljon potentiaalia, jonka pitää saada äänensä kuulviin suurelle yleisölle. Suurimpien musiikkitalojen artistit saavat itsensä kuuluville monissa erilaisissa foorumeissa, mutta valtakunnassa ei ole montaa radiokanavaa, jonka tapana on nostaa esiin marginaaliartisteja. Onneksi Triangeli pitää myös pienempien artistien puolta, ja edistää heidän näkyvyyttään.

Pitkän linjan musadiggaritoimittajilla on myös omaa bänditaustaa, ja kommentoivat sitä salaperäisesti vain lyhytsanaisesti. Juho sentään paljastaa että soittaa bändissä nimeltään (Sulut) ja pitkäsoittoakin olisi tulossa.

Mutta toimittajilta on pakko kysyä se tietty kysymys:

 

Ketä haastattelisitte mieluiten ja miksi, jos siihen olisi mahdollisuus?

Antti: Bruce Springsteenin kanssa olisi kiva jutella, ja myös kirjoittaa tapahtuneesta.

Juho: Varmastikin Kate Bush tai Peter Gabriel, sen verran hienot urat kummallakin takana.

 

Tutustu verkkolehti Triangeliin


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s