Voi poijaat mitä veistoksia!

Reetta Gröhn-Soinisen veistokset ovat sympaattisia, eläväisiä ja naivistisuudellaan lutuisia. Joistain voi havaita pientä ärtyisyyttä, mutta ehkä se on vaan suomalaista luonnetta, eikä tarkoita mitään pahaa. Reetan veistämiä hahmoja voi havaita hyvin eläväisinä toreilla, busseissa, naapurissa ja missä vaan suomalaiset jörrikät näyttäytyvät.

 

Kuka olet?

Olen 48-v. kuvanveistäjä Joensuusta. Olen valmistunut Turun Piirustuskoulusta 1993. Perheeseeni kuuluu aviomies ja neljä tytärtä.

 

Miten kuvailet taidettasi?

Ilkikurisuus, huomiohakuisuus, hämmennys, leikki, roolit, sankaruus, pärjääminen, surkuhupaisuus. Minua kiinnostaa ihmisten välinen kommunikaatio tai ehkä nimenomaan sen puute. Eleet, ilmeet, tunteiden takana olevat tunteet, sanomattomat sanat.

 

Mistä inspiroidut?

Ihmisistä. Tarinoista. Elämästä.

 

Mistä haaveilet?

Pitkästä elämästä.

 

Mitä sinulla on nyt meneillään?

Veistän parhaillaan laulukuoropoikia marraskuussa alkavaan yksityisnäyttelyyni Voi poijaat- Laulu Raikakoon! Varkauden Taidemuseoon. Syksyllä töitäni voi nähdä myös ryhmänäyttelyissä Joensuussa Taidekeskus Ahjossa, Kaapelitehtaalla Helsingissä sekä joulukuussa kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa. Kevätpuolella ryhmänäyttelyssä Petroskoin Taidemuseossa.

 

 

 

 

Reetta Gröhn-Soinisen kotisivut


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s