Keväinen ilta ja Vermon ravit

Vaikka asun raviradan naapurissa, tuntuu hieman nololtakin tunnustaa, etten ole koskaan käynyt raveissa. Raveissa on ollut jokin luotaantyöntävä elementti, koska ihminen ei tee työtä, vaan se on ulkoistettu näille ylväille eläimille. Vähän samanlainen fiilis kuin moottoriurheilussa: kuka on virittänyt menopelin parhaiten, voittaa. No, onhan toki menopelin ohjaajallakin merkitystä, onkohan myös hevosten suhteen? Hetken päähänpistosta päätin lähteä Vermon raveihin. Kieltämättä mielessä oli myös ajatus pienestä omaisuudesta, mitä rikkaampana poistuisin auringonlaskuun…

 

 

Toto

Erittäin ystävällinen virkailija opasti Totoamaan. Löytyi voittajavetoa, kaksaria ja vielä voi veikata hevosta kolmen joukkoon. Lähtöjä oli toistakymmentä, joten mahdollisuuksia voittoon tai tappioon löytyy. Pankki- tai luottokortilla ei pystynyt veikkaamaan, eikä pankkiautomaattia löytynyt, mutta käteisnostoja pystyi tekemään virkailijan kautta. Hän varmisti, ettei nostoja tehty luoton puolelta, ja painoi puolestani yhdistelmäkorttini debit –ominaisuutta. Eli ensin yhdeltä luukulta käteisnosto, sitten viereiselle luukulle veikkaamaan.

 

Tunnelma

Sisäkatsomon ravintolan puolella oli porukoita syömässä ja nauttimassa tunnelmasta. Lähtöjä oli mahdollisuus seurata myös ulkona, missä lapsiperheet ja pariskunnat viihtyivät. Välitön tunnelma pisti silmään. Sisäkatsomo oli suurimmaksi osaksi miesten täyttämä, ja havaitsin keski-iän ylittäneitä asiantuntijoita, jotka tekivät muistiinpanojaan lähtöjen väleissä. Vienoista hymyistä päätellen he olivat tehneet taustatyönsä huolellisesti, ja selvästi pitivät sisällään arvokkaita tietoja. Itse valitsin omat suosikkini nimen perusteella, tai jos jostakin syystä hevonen näytti erityisen nopealta. Eräästä herrasta näki, että nyt oli nähty alkulämmittelyssä jotakin todella erityistä, ja kiirehdittiin veikkaamaan. Ilmeestä päätellen nyt odoteltiin jättipottia! Ja kun oma suosikki ei pärjännytkään, voi sitä pettymystä. Välillä huomasin seuraavani katsojia enemmän kuin itse kisaa.

Asiantuntevia havaintoja

Joidenkin lähtöjen havaitsin olevan ilman ”peräkärryjä” ja toisten ”peräkärryjen” kanssa. Olikohan vielä lämmin- ja kylmäverisillä omat lähtönsä? Matkojen pituuskin taisi vaihdella. Jokatapauksessa lähtöjen alku oli mielenkiintoista nähtävää, kun hevoset pyörivät radalla ympyrää kunnes lähtöauto päästi kisan alkamaan. Ilta oli kutkuttava raviurheilun keltanokalle: veikkaamisen jännitys ja hyppääminen uuden kulttuurin pauloihin oli mukava kokemus. Näin yhteisöllisyyttä, ihmisiä jotka saavat keskustella itselleen tärkeistä asioista. Nämä ravit olivat enemmän kuin urheilutapahtuma, ja uskon sen tuovan myös paljon sosiaalista hyvää. Vermo antoi hyvät puitteet illanvietolle: ruokaa, juomaa ja virvokkeita sai useammastakin eri pisteestä, eikä jonoja juurikaan ollut.

Oli jo aikakin kokea Vermon ravit aurinkoisessa kevätillassa. Ja aivan niin kuin useimmiten uhkapeleissä käy, lähdin kotiin käteisnostoa köyhempänä.

 

Vermon kotisivut ja tulevat ravit löydät tästä.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s