Levyarviossa Detour 33 : Tamed by Fear

Ulkona on pakkasta -15 astetta ja kuuntelen Detour 33 –kokoonpanon levyä Tamed by Fear. Katson ikkunasta pihalla olevaa suurta koivua sekä sen takana avartuvaa sinistä taivasta. Täydellinen tunnelma. Levy ei sovi bile-iltoihin, koska levyssä maalataan musiikilla tunnelmia, mitkä vaativat kunnioitusta. Kitara puhuu juuri minulle, minua varten, mikä tekee levystä ainutlaatuisen. Minulle tarjoillaan jotain, mistä minulle tulee yhteys johonkin suurempaan. Levyn tunnelma etenee sekä vaihtelee tasaisesti ja varmasti kaikkine vivahteineen.

Biisit ovat kaikki instrumentaalibiisejä eikä laulua tarvitakaan korostamaan sanomaa. Kuulija voi heittäytyä musiikin matkaan ja katsoa lopulta mistä itsensä löytää. Hieman yllätyin kun kuuntelukerran jälkeen vasta katsoin minkä nimisiä biisejä levyllä oli. Ballad of Stabbed Girl, Sleeping with .44 ja Tamed by Fear eivät nimiltään osuneet biisien tunnelmiin. Nimien perusteella odottaisin jotain rajumpaa. Ehkä juuri siinä onkin levyn ainoa puute; Sleeping with .44 –biisiltä olisinkin toivonut, että hulluus olisi päässyt irti. Jäin odottamaan loppukliimaksia, missä ase otetaan esiin ja annetaan sen puhua…

Levyn mukana seurasin lohdullisen auringon nousua, ajatuksiani stimuloitiin jatkamaan matkaa pintaa syvemmälle, blueskitarat toivat oman terveisensä, kuulin aikuisen ja lapsen välisen keskustelun sekä näin usvan nousevan joen rannalta. Hieman harmittelin sitä, että levyn melankolisin biisi oli jätetty viimeiseksi. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän toivon tarinoilta onnellista loppua.

Tamed by Fear on upea kokonaisuus, mikä kannattaa kuunnella alusta loppuun. Hienoa että tällaista musiikkia tehdään, sille on kysyntää.

 

Detour 33 : Tamed by Fear julkaistaan 24.2.2017

Levy-yhtiö : Humu Records


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s